Interview met Ole van der Straaten over de oprichting van zijn adviespraktijk Young President Coach (YPC)

Interview met Ole van der StraatenWat was de aanleiding om je als Young President Coach neer te zetten?

Eind 2012 werd duidelijk dat er voor mij geen rol meer was weggelegd in mijn bedrijf VOC Maatwerk. Dit had ik in 2003 opgericht, en we hebben er hoge pieken mee bereikt zoals marktleiderschap in schuldhulpverlening in 2009 maar de economische bezuinigingen van Rutte I lieten het bedrijf in 2011 en 2012 op zijn grondvesten wankelen. Begin 2013 is het toen failliet verklaard en direct hierna doorgestart onder een andere naam. Mijn rol was uitgespeeld en ik heb toen bedacht: ik ben nu 57 jaar, ik vind het heerlijk om mijn talent en ervaring te delen met anderen, let me put my money where my mouth is. Toen ben ik in gesprek gegaan met allerlei vrienden en bekenden om, al botsende, tot de juiste nieuwe stap te komen.

Wie heeft je het meest geïnspireerd?

Zonder enige twijfel was dat Eelco van Eijck, headhunter bij AMROP in Amstelveen. Die zei: ga methodisch op reis in je verleden en vind uit wat je echt leuk vond en juist niet. Mede dankzij zijn rigoureuze methodiek keek ik scherp in de spiegel. Zo ben ik tot de term Young President Coach gekomen.

Wat is het belangrijkste inzicht dat je als Young President Coach wil uitdragen?

Naar mijn smaak zijn we het meest effectief wanneer we in onze kracht staan en tegelijkertijd onze kwetsbaarheid tonen. Dus zowel doen wat we leuk vinden als aardig zijn tegen anderen.

Het leuke van dit leuk vinden is dat we er ook vaak goed in zijn, dus dat schiet op. Stap 1 is dus uitvinden wat we echt van binnenuit hartstikke leuk vinden om te doen. Maar dan moeten we er meteen stap 2 achteraan zetten en dat is geduld, empathie en vriendelijkheid voor de ander. Vaak zetten we stap 1 en vergeten we stap 2. Of: we zetten stap 2 maar vergeten stap 1.

Wat doe je als Young President Coach?

Ik geef coaching en training in business building en ego management. Coaching is long term commitment terwijl training short term commitment vraagt. Met business building heb ik zo langzamer hand 35 jaar ervaring. Ik werk aan de hand van 12 modules die 4 terreinen bestrijken: toekomst, geld, tijd en mensen.

Ego management is in feite personal coaching: het begeleiden van de coachee op weg naar balans tussen zijn yin & yang kanten.

Tijdens mijn werkzaam leven heb ik pieken en dalen meegemaakt, en als ik eerlijk ben heb ik het meest geleerd van mijn dalen. Hiervan heb ik er minimaal twee: mijn ontslag als CEO van supermarktconcern Laurus en het faillissement van mijn bedrijf VOC Maatwerk. Na ieder van beide dalen heb ik hulp gezocht bij anderen: na het Laurus echec ging ik naar de Ark en volgde ik de Coach Training van de MMS en na het VOC Maatwerk debacle heb ik de 3 jarige opleiding Professionele Communicatie bij Phoenix Opleidingen in Utrecht gevolgd.

In mijn ego management benadering put ik zowel uit de inzichten van mijn coaches (de Ark, MMS en Phoenix Opleidingen) als uit de inzichten die ik zelf vergaard heb. Het geheel heb ik opgetekend in een boek dat no more missing out heet, dit staat te koop op de site www.nomoremissingout.com.

Wanneer ik met mijn klanten bezig ben, begin ik met 80% business building en bouw ik het ego management er spelenderwijs in tot 20%. En na verloop van tijd wordt het een 50/50 spel waarin business building en ego management hand in hand gaan. Zo is het ook in de alledaagse realiteit: je bent net zo effectief als je gevoel je toelaat. Sta je niet in je kracht en toon je je kwetsbaarheid niet, vergeet het dan maar om je business in de groeimodus te krijgen.

Wie zijn je klanten?

Binnen coaching focus ik mij op millennials die tegen een muur aanlopen. Die muur kan zijn: er komen te weinig klanten, de klanten komen niet terug, de cash is op en/of spanningen tussen de zakenpartners. Het mooie van entrepreneurs is dat ze over het algemeen hun gutfeel volgen, dat vind ik prettig werken. Vanuit mezelf let ik op 3 eigenschappen voordat ik een ondernemer ga coachen: Leergierigheid, hartelijkheid en moed. Ontbreken één of meer van deze competenties, dan haak ik af, want dan wordt het tegen de wind in fietsen, heb ik gemerkt.

Binnen training focus ik op dezelfde doelgroep, dus de millenial, maar nu niet omdat ze tegen de hierboven genoemde muur aanlopen maar omdat ze op zoek zijn naar focus, structuur en innerlijke balans – ze willen gewoon succesvollere ondernemers worden. Dus ook hier bied ik business building + ego management maar dan “light”.

Ole-van-der-Straaten-informatieKun je in detail uitleggen welk traject je met nieuwe klanten aflegt?

In coaching werk ik als volgt.

Wanneer een bedrijf zich meldt en ik hier een klik mee heb, spreek ik een incubatieperiode met de ondernemers af. Dat kan 3 of 6 en soms zelfs wel 9 maanden zijn. In deze tijd ben ik 24/7 beschikbaar en 100% gratis. Dit geeft de ondernemers en mij de gelegenheid om open met elkaar om te gaan en tot de bodem uit te zoeken wat voor een vlees een ieder in de kuip heeft zonder dat er een commitment wordt aangegaan en zonder dat de portemonnee hoeft te worden getrokken.

Na de incubatieperiode is het Go of No Go. No Go is bye bye zonder verplichtingen over en weer.

Go betekent dat ik mij inkoop voor een nader af te spreken % van de nominale waarde van de BV (variërend van heel laag tot niets), een jaarlijkse onkostenvergoeding en een nader af te spreken % van de management fee van de chef(s) krijg. De rolverdeling is glashelder: de ondernemer is de bestuurder en ik ben de adviseur. Dus de ondernemer stuurt, geeft gas en remt af terwijl ik vanaf de achterbank suggesties doe en aanmoedig. Vanaf de wederzijdse Go werken we samen zolang het onderling goed gaat en met een tijdshorizon van 5 à 10 jaar. Dit is een serieus commitment van beide kanten.

Omdat ik als Young President Coach geen oneindige energie heb en omdat ik inmiddels een paar YPC businesspartners heb die plannen hebben om eerst Nederland en daarna de wereld te veroveren, dus met hart en ziel voor Champions League ga, kan ik maximaal 8 coaching businesses aan. Hierna zit ik voorlopig vol.

Wat betreft training ben ik begin 2016 gestart met het Inch by Inch programma, van BrownCow. Dit is een trainingsprogramma van een jaar, met iedere maand een trainingsdag en een intervisie bijeenkomst. Tegenwoordig draai ik mijn eigen training: Zeal (zealprogram.com), deze duurt 8 maanden voor groepen van steeds 8 entrepreneurs.

Hoe kom je aan je klanten voor coaching en training?

Voornamelijk via via.

Hoe zie je je toekomst?

Werken totdat ik 75 word, en dan met pensioen!